-otroligt hemskt..

Jag läste detta i Tyras blogg och även jag väljer att kopiera in en text först och främst.

”De flesta vet nog att det används helt sjuka metoder för att få hästarna att gå i dessa extremt onaturliga gångarter, även kallade ”running walk” eller ”flat foot walk”, som är unikt för rasen. Klackar, kedjor, tyngder och frätande vätskor används bland annat för att få hästen att lyfta sina ben så högt som möjligt, alltså få den att tycka att markkontakten är väldigt otrevlig. Man skor till exempel avsiktligt på ett sådant sätt att sömmarna ska ge stort tryck mot hoven och skapa obehag. Kemikalierna som används är till för att fräta sönder hovsulan vilket också gör att hästen inte vill sätta ned hoven. Man trycker också upp sylar och nubb i hovsulan för att orsaka hemska tryck. Dessa metoder kallas gemensamt för ”soring”. Ju högre hästarna lyfter på benen, desto högre poäng får de från domarna.”

Jag förstår inte hur sånt här kan hända? Och det gör så ont i hjärtat att se.. som dom sa i videon är denna ras en otroligt bra häst med jätte bra temperament och de "tackar" rasen genom detta? Det är helt fruktansvärt..
Jag varnar er för att kolla på videon neraför för det gjorde så ont att se.. Usch att det finns såna hemska människor? De borde spärras in föralltid!!!

http://www.youtube.com/watch?v=gxVlxT_x-f0&feature=player_embedded

http://www.humanesociety.org/issues/tenn_walking_horses/
Och den sista länken är till en organisation som arbetar just med misshandel av Tennessee Walking Horse..




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0